listing_gallery

Beschikbaar
Koopsom € 895.000

Sint Josephstraat 53 a

Tilburg
  • 4 slaapkamers
  • 211 Woonoppervlakte
  • 415 m2
"Een heerlijk huis op een zalige locatie", aldus de huidige bewoners, die Tilburg gaan verlaten. 

Op fantastische locatie gelegen zeer ruime vrijstaande en eigenzinnige woning, in de onmiddellijke nabijheid van de populaire Piushaven, de AaBe winkelboulevard en op loopafstand van het centrum en van het buitengebied Moerenburg. Voorzien van een royale en groene stadstuin en diepe garage (ruim 2 personenauto’s). Dit multifunctionele pand beschikt onder andere over een (slaap)kamer met badkamer op de begane grond én drie slaapkamers met prachtige badkamer op de verdieping. De woning werd in de afgelopen jaren op meerdere fronten uiterst smaakvol gemoderniseerd. Hierbij valt onder meer te denken aan aluminiumkozijnen en -deuren en triple+++ beglazing. 

Door de praktische ligging kunt u wandelend naar de stad en bent u vlot bij het NS-station. Binnen 5 minuten rijdt u op de uitvalswegen. Eindhoven Airport ligt op zo’n half uur rijden afstand. De St. Josephstraat -beschermd stadgezicht- is gekend om zijn mooie villa's. Een karaktervolle, historische straat, gelegen tegen het oude-ziekenhuiskwartier.


INDELING

Begane grond

Royale lichte entree met vide, voorzien van Belgisch hardstenen vloer, trapopgang, meterkast (gemoderniseerd), garderobe en toiletruimte voorzien van hangcloset en fontein. Toegang tot de L-vormige living met zithoek aan de straatzijde voorzien van een houtkachel (met ondiepe vaste kast) en eetgedeelte aan de tuinzijde. De vele raampartijen, waaronder een grote pui aan de tuinzijde zorgen voor een fraaie lichtinval. Vanuit de woonkamer betreedt u de ruime werk-speel-slaapkamer met pui. Van hieruit betreedt u de badkamer voorzien van ligbad, dubbele wastafel in meubel, douche in cabine, hangcloset en een plafond met inbouwverlichting.
Zowel het eetgedeelte als de werk-speel-slaapkamer bieden uitzicht op de prachtige tuin: 'het groen komt binnen'.

De gezellige keuken, middels een tussengang verbonden met de woonkamer, kijkt ver in de St. Josephstraat. Het keukenblok werd door de huidige eigenaren 'gepimpt' en beschikt naast een vaatwasser over een 5 pits gaskookplaat. De keuken is voorzien van dimbare spotverlichting. De aangrenzende bijkeuken werd in 2022 volledig gemoderniseerd en voorzien van een gietvloer, grote vaste kastenwand en een modern keukenblok met close-in-boiler, wasmachineaansluiting. Via de lichte bijkeuken betreedt u de tuin. 


Eerste verdieping

De royale overloop biedt toegang tot drie grote slaapkamers en een volledig gemoderniseerde badkamer.
De hoofdslaapkamer meet ca. 20 m² (inclusief een flinke bergruimte) en beschikt over een geïsoleerde dakkapel.
De tweede slaapkamer meet ca. 11 m² en beschikt over een vaste kledingkast annex bergruimte.
De derde slaapkamer meet ca. 18 m² exclusief een aanzienlijke walk-in-closet aan de ene en een bergruimte aan de andere zijde. Tevens voorziet deze kamer in openslaande balkondeuren naar het zgn. Frans balkon.
De in 2021 vernieuwde badkamer is voorzien van een gietvloer, een Velux dakraam en designradiator en verder uitgerust met ligbad inclusief douche, een hangcloset en een wastafel. De borstwering en het plafond werden geïsoleerd en het plafond beschikt over inbouwspots.
Aan de voorzijde van de woning is een nieuwe geïsoleerde aluminium dakkapel geplaatst.


Tweede verdieping

Via vlizotrap bereikbare grote zolder (stahoogte) met opstelling Cv combiketel (Atag, 2007). Ten behoeve van de ventilatie werd hier in 2019 een aluminium kozijn geplaatst.


Tuin

De prachtige stadstuin uit 2020 is in een klassiek ontwerp uitgevoerd met onder meer taxus, leibeuk, hedera en leisteen heeft een stijl- en sfeervolle uitstraling; het is hier heerlijk toeven in desgewenst zon of schaduw, de keuze is aan u! De hoge schansmuur, draagt bij aan volledige privacy. De smeedijzeren poort biedt toegang tot de Gerard de Bondtstraat. Tot slot betreedt u via de tuin de extra grote garage van ruim 45 m² voorzien van een elektrisch bedienbare sectionaaldeur. Ook de ingang hiervan bevindt zich aan de Gerard de Bondtstraat.

Algemeen
- De woning is grotendeels voorzien van HR +++ beglazing;
- Combinatie aluminium (70%) en hardhouten (30%) kozijnen;
- Moderne uitstraling binnen én buiten;
- Kleine sfeervolle patiotuin aan de voorzijde, voorzien van fraai hekwerk;
- Platte daken in 2018 (werkkamer begane grond) en in 2023 (garage) vernieuwd;
- Uniek pand in topconditie met veel mogelijkheden op loopafstand van het centrum en nabij uitvalswegen.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Koopsom
€ 895.000
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
878 m3
Perceel
415 m2
Woonoppervlakte
211 m2
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Externe bergruimte
46 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
1 m2
Overig inpandige ruimte
25 m2
Bouwjaar
1978
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.